Frequentietherapie

Bij frequentietherapie worden geluidstrillingen gebruikt om het lichamelijke en geestelijke welzijn te bevorderen. Deze methode speelt zich af op het terrein van de energetische geneeskunde.

Het Hindoeïstische concept van de levensenergie speelt hierbij een centrale rol. Deze vitale kracht stroomt door ons fijnstoffelijke lichaam via een netwerk van banen (nadi’s), knooppunten (chakra’s) en lagen (aura’s). Een dynamische energiesysteem waarbij cellen, weefsels en organen, zowel onderling als met de buitenwereld, kunnen communiceren met een eigen trillingsfrequentie.

Bij chronische of acute klachten zijn deze lichaamseigen trillingen verstoord. Blokkades kunnen worden opgespoord door doelgericht en verfijnd te luisteren. Tijdens een behandeling wordt het resonantie-principe aangewend om te harmoniseren: geluidstrillingen herinneren de cellen aan hun oorspronkelijke staat. Hierdoor kan de levensenergie weer vrij stromen.

Tijdens een sessie worden verschillende klankbehandelingen gebruikt, zoals fonoforese (gebruik van stemvorken), klankschaaltherapie en het klankbed. Traditionele muziekinstrumenten vullen deze methodes aan: de harp, de koto, het monochord, diverse fluiten en de stem. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

individuele sessie

Een individuele sessie wordt voorafgegaan en/of gevolgd door een open gesprek. We gaan hierbij op zoek naar belemmeringen in onze energetische structuur. Op basis hiervan wordt een aangepaste behandeling uitgewerkt.

Duur: 75 minuten.

sessie voor duo’s

Voor koppels, familieleden of vrienden die op een unieke manier hun relatie willen beleven. Als viering van het samenzijn: een sessie om puur te genieten.

Of als ontdekkingstocht. In een klanksessie ontstaat de openheid om te kijken naar vastgeroeste patronen. Er ontstaat ruimte om oprecht met elkaar te communiceren en opnieuw verbinding te maken. Een familieopstelling (naar het model van Bert Hellinger) met klankschalen maakt de verborgen dynamiek van een relatie zichtbaar. Een krachtig middel op weg naar heelwording.

Duur: 90 minuten.

groepssessie

Een ontspannende klankbeleving of -meditatie voor groepen. Deze sessie kan ook op locatie plaatsvinden: als huiskamerconcert, bij bedrijven of tijdens een ceremonie.

stervensbegeleiding

Een klank welt op uit de stilte en keert er weer naar terug. Bij terminale zorg kan muziek ondersteunend werken, zowel voor de stervende als voor de naasten. Ze kan een bedding vormen waar leven en dood elkaar ontmoeten.

individuele sessie voor kinderen

Met een verhaal, geluiden en bewegingen worden kinderen gegidst naar een vredevolle plaats in zichzelf. Een relaxerende sessie in veilige, warme omgeving. 

Duur: 40 minuten.

workshop voor kinderen

Een workshop met klank en muziek voor bijvoorbeeld lagere scholen of kinderevenementen. Op speelse wijze wordt de concentratie bevorderd en het zelfinzicht vergroot. Hierbij komen de volgende thema’s aan bod:

  • de ademhaling;
  • het richten van de aandacht;
  • het zintuigelijk gewaarzijn;
  • de vijf elementen;
  • een exploratie van het energielichaam;
  • de fysieke structuur.