Biografie

Vanuit een diepe liefde voor schoonheid, harmonie en authenticiteit ontvouwde Janna Van Mechelen haar leven zich als een ontdekkingstocht met muziek als rode draad.

Na haar studies Dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en vervolmakingsjaren in Engeland, maakte ze deel uit van verschillende muziekensembles, zoals ChampdAction en Ictus. Verschillende binnen- en buitenlandse concerten en albumopnames volgden. Hiernaast werd ze ook actief als fluitpedagoge.

Tijdens deze periode was Janna steeds op zoek naar de meest oprechte en vrije vorm van musiceren. Een verlangen naar bevrijding ontwaakte en een lange spirituele zoektocht begon. Ze verdiepte zich in het lichaamsgerichte werk van Jean Klein, verrichtte zelfonderzoek met de bewustzijnstrainingen van Harry Palmer en volgde een opleiding tot klankheler volgens de akoestische differentiatiemethode van Juultje Tatrai.

Een keerpunt in deze zoektocht was een ontmoeting met haar eerste leraar, Philip Renard. Zijn liefdevolle uitnodiging om te zien wie we werkelijk zijn, vond een diepe resonantie in haar. Hij bracht haar bovendien in aanraking met de benaderingen van Ramana Maharshi, Sri Nisargadatta Maharaj en Longchenpa. Dit pad leidde naar haar huidige leraar, Rupert Spira. In zijn aanwezigheid kon ze haar ware natuur herkennen. Een onomkeerbare ervaring die zich blijft ontvouwen in alle facetten van het leven.