Instrumenten

fonoforese

Fonoforese is een behandeling waarbij stemvorken beluisterd, bij het lichaam gehouden of op het lichaam geplaatst worden. Elke stemvork heeft hierbij een unieke frequentie en helende werking.

De Pythagoras-frequenties zijn gebaseerd op de reine intervallen van een toonladder: de prime, de kwart, de kwint en het octaaf. Deze zuivere tonen worden meestal in paar gebruikt en werken erg harmoniserend.

Tot deze reeks behoren ook de binaural beats. Door het gebruik van twee stemvorken met een klein verschil in toonhoogte (3,5 of 8 hertz) ontstaat in het brein een derde toon. Deze ritmische verschiltoon heeft een gunstige uitwerking op onze hersengolven.

Bij de Cousto-frequenties worden kosmische ritmes omgezet naar hoorbare tonen via de Wet van het Octaaf. De stemvorken werken hierbij rechtstreeks in op het fysieke lichaam.

Tibetaanse klankschalen

Klankschalen produceren een breed spectrum aan boventonen. Deze tonen, die zich op een harmonische verhouden tot de grondtoon, bereiken via het gehoorstelsel alle belangrijke organen en klieren van het lichaam. Ze werken in op de fijnstoffelijke lichamen die het fysieke lichaam omringen. 

De harmonische vibraties zorgen voor een diepe ontspanning. Onze aandacht keert naar binnen, we maken contact met ons lichaam en de ademhaling komt tot rust.

Tijdens een sessie worden klankschalen in en rondom het lichaam geplaatst. Dit wordt vergezeld van een geleide visualisatie of meditatie.

KLANKBED

Het klankbed is een tafelvormig instrument met aan de onderzijde een monochord (een gelijkgestemd snaarinstrument) en een tampura (een Indiase luit). Het hele lichaam wordt gelijktijdig in trilling gebracht. Een klankbelevenis die nog uren blijft nazinderen.

muziekinstrumenten

Muziek is de stem van schoonheid. Het brengt ons in beweging, open het hart en stimuleert de intuïtie. Als professionele muzikante bespeelt Janna Van Mechelen tijdens een sessie verschillende instrumenten. Dit varieert van snaarinstrumenten (zoals de harp, de koto en het monochord) over diverse fluiten tot de stem.